Home :

CV / kennismaken met Anja Koldenhof

Anja Koldenhof-Timmers is al vanaf haar vroege jeugd geboeid door stem en expressie, zingen en muziek. Binnen deze disciplines heeft ze verschillende opleidingstrajecten gevolgd.

In 1992 is zij afgestudeerd als zangpedagoge aan het Conservatorium in Arnhem (tegenwoordig ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten afd. Muziek) bij Gerda van Zelm. In de jaren die volgden heeft ze diverse (stem)lessen en bijscholingscursussen gevolgd o.a. bij Gerda van Zelm, Catherine Sadolin (CVT), Anne Mary Speed en Kerrie Bleecher Obert (Estill Voice Training System, EVT). Ook heeft ze een opleiding tot stemtherapeut gevolgd bij Terra Voice (2007/2008). Om helemaal up-to-date te blijven volgt ze regelmatig workshops, seminars en intervisiegroepen met betrekking tot CVT, EVT, Lichtenberg en Pahn. Anja is lid van de Nederlandse Vereniging voor Zangpedagogen (NVZ).

Sinds 2001 heeft Anja haar eigen "zangschool" onder de naam Voix Si! Naast individuele zanglessen geeft ze binnen Voix Si! vooral groepslessen, koorscholing, stemvorming of stemlessen aan professionele acteurs en sprekers; ook koren en (kleine) ensembles kunnen bij haar terecht voor een gedegen cursus koor- en/of stemvorming, al dan niet middels de technieken uit CVT en EVT. Onder de noemer "Voixlala -koor" heeft zij in het najaar van 2009 succesvol een gelegenheidskoor geleid, wat zeker navolging zal vinden in de komende periode.?Vanaf 2011 zingen de dames van het Half Zes Koor eenmaal per 14 dagen onder de bezielende leiding van Anja.

Behalve binnen haar lespraktijk Voix Si! is Anja werkzaam als vaste gastdocente bij de afdeling Muziektheater van ArtEZ waar zij zangmethodiek-lessen en anatomie/fysiologie-lessen verzorgt aan de studenten van de afdeling Muziektheater. In het verleden heeft ze bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag een aantal van dergelijke lessen verzorgd. Vanaf de start (2006) tot aan juli 2013 was Anja verbonden aan de Nederlandse Musical Akademie voor musical en muziektheater (dNMA, thans in Arnhem) waar zij als docente zang-techniek de studenten opleidde in het musical- en muziektheater vak.

Als zangeres is Anja regelmatig actief in het Brabant Koor, als soliste in kleinere muziekgezelschappen en in de muziektheatergroepen Only Once en Siskin waarmee ze als 1 van de vier zangeressen het lichte-chanson-genre met een lach en een traan ten gehore brengt.